My Mum have this great greenhouse full of tomatoes that I am so luckily to harvest from and take back to my kitchen. Tonight I made a fabulous batch of tomato sauce with fresh basil.
1/2 red onion
1 clove of garlic
1/2 tbsp mct-oil ( or the oil your diet allows)
4-5 large ripe tomatoes ( 1 can of tomatoes)
1/2 cup fresh basil
a pinch of sugar
salt and pepper
1/2 tsp chili powder (optional)
Sauté the chopped onion and garlic for about 5 minutes then add the diced tomatoes, fresh basil, sugar and chili powder. Bring to boiling then reduse the heat to low and let i simmer for 15 minutes. Season it with salt and pepper.
When you can't get hold of good tomatoes you can use a can of tomatoes instead, when using canned tomatoes the sauce should simmer for 30 minutes. Tonight I served this delicious sauce with pasta and chicken breast.
I use this tomato sauce in a lot of other dishes, in lasagne, on pizza, I add zucchini and peppers and serve it with white fish and rice.
1/2 rød løk
1 fedd hvitløk
1/2 ss mct-olje (olje av ditt valg)
4-5 modne store tomater (1 boks tomater)
1 dl fersk basilikum
1 klype med sukker
1/2 ts chili pulver
salt og pepper
Stek den fin hakkede hvitløken og rød løken forsiktig i ca 5 minutter. Ha i tomatene, basilikumen, sukker og chili pulver. Få det i kok og deretter skru ned varmen og la sausen koke i 15 minutter. Smak til sausen med salt og pepper.
Når man ikke får tak i gode solmodne tomater kan man brukek en boks med hermetiserte tomater, da må sausen koke i 30 minutter.
I kveld serverte jeg sausen med spagetti og kylling filet. Jeg bruker denne tomat sausen som basis i mange retter som lasagne, på pizza og jeg blander gjerne i squash og paprika og serverer det til hvit fisk og med ris.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar