søndag 24. oktober 2010

Egg white tortilla de patatas

Some of the things that I find hard to vary in my diet is breakfast/lunch and what to put on my sandwiches. So when I am at home I try to make something with eggs.  When I first got a recipe of a egg white omelet  from my nutritionist I said there is no way I am gonna make it. I am a yolk kind of person, I have often cut away the egg withes from my fried egg, so it took me a long time before I tried to make an egg white  omelet.
This morning I had to be creative since my fridge was nearly emtpy, I only had two eggs and that does not make a omelet. I had a cooked potatoe, chili, pickled beats, basil and cured ham and thought that I can try to make my own touch on  a "tortilla de patata" .This is a Spanish dish. Note that in Spain (also in Venezuela) a tortilla is an egg dish, not like a Mexican tortilla. It turned out great.
For one person I used:'

3 egg whites
2 tbsp water
1 sliced boilde potatoe
1 slice of cured ham
1 tspn of sliced red chili
3 slices of pickled beets
1 handful of basil
salt and pepper

Slice the potatoe and place it in a medium heated pan in one or two layers, depending on how thin the slices are. Place the ham, red chili, beets and basil on top of the potatoe slices. Whip egg whites and water a little bit, season it with salt and pepper and pour it over the potatoes. Cook until the egg whites are sett, I often cover the pan with a lid to get the top to settle faster and avoiding the botton of the omelet to burn.

With this recipe you can use what ever you have in your fridge or likes the best.
Serve it with a slice of good bread and a glass of fresh orange juice.

Enjoy

søndag 17. oktober 2010

Voksne kan ta feil!!!


Har tilbrakt en fin dag sammen nevøen min på 8 måneder som krabber rundt og over alt og niesen min på 7 år som helst vil at Tante og hun skal ha alene tid gjerne hele tiden. Etter middag tryglet jentongen om å spille et spill, vi klarte å overtale henne til å spille jakten på den forvunnende diamant ( het den ikke "jakten på den røde diamant" før?? Kan være at jeg er blitt gamel og husker dårlig). Vi var så heldige at Mor til jentongen også ble med. Reglene ble lest igjenom og spille kunne begynne. Jentongen bestemte seg straks for at man kan stoppe på det nærmeste røde feltet med brikke på selv om det ikke blir samme antall skritt som terningen viste, både Tante og Mor mente at dette var juks, men lot jentongen spille det slik. Imens spilte vi voksne på den måten vi mente var korrekt. Etter at både Tante og Mamma hadde vunnet en gang hver var jentongen ganske sur, men ville spille en gang til. Vi voksne sa oss enige i det, men formante i vei om at sjangsen for at hun kunne tape igjen var der og at denne runden skulle vi spille uten å jukse. Jentongen var ganske påståelig og sa at hun ikke hadde jukset. Rett før runde tre startet tok ho Mor en ekstra titt på reglene og vet dere hva!!!! JAMMEN meg hadde ikke JENTONGEN RETT, man trenger ikke å gå like mange skritt som terningen viser, man kan stoppe på det nærmeste røde feltet om man ønsker det. Så i runde tre spilte vi slik som jentongen hadde sagt.
Hva kan denne historen gi av lærdom??? Voksne har ikke alltid rett.

Nå som høsten er kommet kan jeg anbefale at små og store, unge og gamle setter seg ned og tilbringer hygelig og god kvalitets tid sammen med spill eller andre aktiviteter. Selv har jeg har gode minner fra min egen barndom hvor jeg tilbringte tid med Mamma, Tante og Besteforeldre med spill eller eventyr lesning.

torsdag 14. oktober 2010

The New York Subway map på hjul og et godt minne!


Denne lekkerbisken av en koffert snublet jeg over når jeg tilfeldig vis gikk forbi en Morris butikk i dag. Hadde jeg ikke hatt en klasiske og enkel stil skulle jeg ha ønsket meg et eksemplar til bursdagen min om noen dager.

Et reiseminne fra mine dager som "The NYC babe":
Som den "Ekte" New York jenta jeg er så er jeg ekspert på å ta "the Subway" i New York. Helt siden jeg var 15-16 år har jeg manuevret  NY's undergrunn med en fast hånd, opp til flere ganger i årenes løp har jeg hjulpet forvirrete Svensker på rett vei. Selv om første turen alene kunne ha endt opp i Brooklyn i steden på et handle senteret i down town NY altså på Manhattan (stoppet til daværende World Trade Center nå ground Zero) da instruksene fra min "gamle Tante" var feil. Heldigvis hadde jeg tatt bussen ned til området i flere år og kjente godt til gate navnene i området. Rett før dørene skulle lukkes og toget skulle suse videre til Brooklyn så jeg at det stod et skilt med pil til Church st. hvor vi skulle. Jeg dro meg med min gode venninne, men ikke NY City vant på den tiden ut av vognen i det dørene smalt igjen bak oss. Heldigvis endte det godt og vi kom oss  både på The Limited og på Pier 17 for å shoppe.

Et godt tips: Pass på at toget ikke er et ekspress tog for da suser det forbi mange stasjoner, litt dumt om du skal av på en av de stasjonene. Det har nok skjedd de fleste, men greit å unngå.




Her startet de flese undergrunds eventyrene mine :-)

Hjemme

 


  

lørdag 9. oktober 2010

Utradisjonelle dåpskort


I forrige måned ble min nydelige nevø døpt og jeg fikk æren av å være en av fadderne. Jeg har aldri vært fan av sukker søte kort i babyblå og rosa farger så når dåpskortene skulle lages unngikk jeg babyblått. Valget falt på brunt og ulike nyanser av turkis, som er denne damens favorit scrappe farger. Som fadder er det min oppgave og bidra med den kristne tro i barneoppdragelsen og første steget for det var og få med elementer som tro, håp og kjærlighet på kortet.







torsdag 7. oktober 2010

Luscious hamburgers with chips

I have always loved a good and juicy cheese burger, since there is no such a thing  as fat free cheese in Norway those days are gone that I can savour a juicy cheese burger.  There is still possible to make a tasty and juicy low fat burger. I cut away all the fat and grind the beef myself so I can better control the fat contents in the burger, I also make awesome beatballs and a great lasagne.

1 serving
1/2 pound of grounded beef (makes two hamburgers)
salt, pepper and chili powder.
2 pita- or hamburger bread
2  sliced and fryed (cooked) white mushroom
cucumber
tomatoes
rings of red union
fresh basil
2 large sliced and baked potatoes

Mix the grounded beef with the seasoning and make two burgers. Fry the white mushrooms until done then fry the burgers in a warm pan 3 minutes on each side.
To make the chips, slice the potatoe in thin slices. Rince and dry the slices before putting them in a large baking  pan. Season with salt and pepper. Bake the chips in the owne on 440 F. for 10-15 minutes. Serve the burger with the toppings of your choice, chips and ketchup.

1 porsjon.
300 gram kvernet kjøttdeig
salt, pepper og chili pulver
2 skivede sjampinjonger
agurk
tomater
ringer av rød løk
2 pitabrød eller hjembakte rundstykker
2 skivede poteter

Bland kjøttdeigen og krydderet og lag to hamburgere. Stek sjampingnongene og deretter stek hamburgerne på sterk varme, 3 minutter på hver side.
Skjære potetene i tynne skiver, skyll og tørk dem godt før de legges i en lang panne. Ha på krydder og stek de på 230 grader i 10-15 minutter.
Server hamburgerene med ønsket tilbehør, potet skiver og ketchup.

Enjoy!


Homemade tomato sauce


My Mum have this great greenhouse full of tomatoes that I am so luckily to harvest from and take back to my kitchen. Tonight I made a fabulous batch of tomato sauce with fresh basil.

1/2 red onion                                                                   
1 clove of garlic                                                             
1/2 tbsp mct-oil ( or the oil your diet allows)                        
4-5 large ripe tomatoes ( 1 can of tomatoes)                                                    
1/2 cup fresh basil                                                             
a pinch of sugar                                                               
salt and pepper                                                                     
1/2 tsp chili powder (optional)                                       

Sauté the chopped onion and garlic for about 5 minutes then add the diced tomatoes, fresh basil, sugar and chili powder. Bring to boiling then reduse the heat to low and let i simmer for 15 minutes. Season it with salt and pepper.

When you can't get hold of good tomatoes you can use a can of tomatoes instead, when using canned tomatoes the sauce should simmer for 30 minutes. Tonight I served this delicious sauce with pasta and chicken breast.

I use this tomato sauce in a lot of other dishes, in lasagne, on pizza, I add zucchini and peppers and serve it with white fish and rice.
1/2 rød løk
1 fedd hvitløk
1/2 ss mct-olje (olje av ditt valg)
4-5 modne store tomater (1 boks tomater)
1 dl fersk basilikum
1 klype med sukker
1/2 ts chili pulver
salt og pepper

Stek den fin hakkede hvitløken og rød løken forsiktig i ca 5 minutter. Ha i tomatene, basilikumen, sukker og chili pulver. Få det i kok og deretter skru ned varmen og la sausen koke i 15 minutter. Smak til sausen med salt og pepper.
Når man ikke får tak i gode solmodne tomater kan man brukek en boks med hermetiserte tomater, da må sausen koke i 30 minutter.
I kveld serverte jeg sausen med spagetti og kylling filet. Jeg bruker denne tomat sausen som basis i mange retter som lasagne, på pizza og jeg blander gjerne i squash og paprika og serverer det til hvit fisk og med ris.

Enjoy!

onsdag 6. oktober 2010

Selv jeg kan lage Vintage Shabby stil.......

 I tradisjonens tro skal vi damene på Rødløken ha en kulinarisk aften med god mat og mye god drikke. Det er vel slik at når en ting er blirt gjort mer en to ganger så kan man kalle det for tradisjon? Sist gang var det jeg som stod for moroa med en tre-retters, denne gangen er det to av damen som på fredag serverer en åtte-retters. I den anledning tenkte jeg at jeg burde bidra med noe, siden jeg er en entusiastisk scrapper om dagen så hadde jeg lyst til å lage bordkort. Inspirasjonen denne gangen kom fra et rå stillig stempel av en litt frekk sparkepike min svigerinne kjøpte på messa i høst. Etter litt idemyldring hos eieren av stempelt  en kaldt høstkveld endte jeg opp  med å feste de svarte panelen med sparkepikene på en godtepose av papir.  De svarte panelene er trykket ut med min grønne cutle bugg med movers and shapers fra den godeste Tim Holtz alterations og dabbet med en sølvfarget dabber på kantene.Jeg har farge lagt og pyntet damene med farger og dippedutter som viser fremhver og en sin personlighe. Det blir spennede å se om damen gjetter hvilken pose som er dems. Her er resultatet på en av posene.   
En godtepose blir litt tom uten innhold, så etter mange gode ideer og tanker som, kinky godis fra Kondomeriet, gullpenger fra Nille, små toalett artikler  og parfyme prøver ( noe som betydde at jeg måtte gå å tigge i parfymerier, noe som ikke kommer til å skje ever!!) endte jeg opp med å scrappe bokmerker. Hvem er det som ikke trenger det tenkte en leseglad eller retteresagt lesegal dame!  Etter hvert som bokmerkene utviklet seg så ble det klart at disse taggene ikke kan brukes som bokmerker, jeg falt nemlig for fristelsen og lage de i vintage shabby stil og da blir det gjerne litt blomster og perler på. Hmmmm, så i stedenfor bokmerker ble det hyggelige tagger med søte motiv, blomster og "sitater". Det er vel ikke helt galt å  sammenligne denne prossesen med julesangen av Alf Prøysen om vesle Jensemann som skulle lage et sybord i julepresang og etter mye arbeid endte opp med ei spekefjøl ho mor kan smøre skolematen på.
 Undertegnede synes det er ekstremt vanskelig og lage søte ting med rosa blomseter, men synes selv at resultatet ikke ble så ille. Så da vet jeg det til neste gang at JEG og faktisk kan lage noe i denne klisete, men koselige stilen.